Mijn naam is Demi, 26 jaar oud en de eigenaar van het merk Dee.Dream. Ongeveer 3 jaar geleden ben ik begonnen met mijn fitjourney, maar mijn journey is een beetje anders dan bij de meeste meiden. From skinny to strong!

Altijd te dun geweest 

Vanaf jongs af aan ben ik altijd al erg dun geweest. Rond mijn 17e ben ik 2 weken lang ziek geweest, waardoor ik nog eens 7 kilo ben afgevallen. Als je al maar 52 kilo weegt blijft er dus weinig van je over kan ik je vertellen. Omdat ik moeite had met aankomen moest ik stoppen met sporten. Ik deed aan voetbal en turnen samen met vriendinnen en dan wil je natuurlijk niet stoppen, maar ik had geen andere keus. Op mijn tweeëntwintigste woog ik nog steeds maar 49 kilo, voor iemand van 1,70 is dit natuurlijk veel te weinig. De reactie op het dun zijn is dat je natuurlijk alles kan eten en vaak ook gewoon gaat eten. Elke dag een zak chips of een grote reep chocolade was niets. De reacties van andere mensen zijn dan altijd: “Ja maar jij hebt mazzel kon ik maar alles eten wat ik wilde zonder aan te komen”. Ik kan je vertellen dat is heus niet zo fijn als je diep ongelukkig bent met het lichaam dat je hebt. Ik noemde het altijd een kinderlichaam terwijl ik ondertussen al 22 jaar was. Ook heb ik vaak gehoord van mensen ga eens meer eten joh of vroegen ze of ik anorexia had als ik op het strand lag. Foto’s uit die tijd heb ik vrijwel niet. Ik maakte altijd liever de foto’s i.p.v. dat ik er zelf op stond.

Fitgirl

Het jaar daarop ben ik mijn fitgirl journey gestart. In februari 2016 ben ik mijn Instagram begonnen onder de naam demidfit. Ik wilde toch ook een sixpack krijgen net als al die andere fitgirls en ben mij daarom gaan verdiepen in voeding. Ik ben een tijdje suikervrij gaan eten en heb een tijdje mijn voeding bijgehouden. Eindresultaat binnen 3 maanden had ik een sixpack. Eindstand was dat ik alsnog maar 50 kilo woog. Dit was niet wat ik wilde want ondanks mijn sixpack was ik enorm onzeker over mijn lichaam. Ik wilde echt af van dat kinderlichaam.

Bikinifitness

Ik ben in aanmerking gekomen met bikini fitness en na enige korte twijfel ben ik toch opzoek gegaan naar een coach. In december 2016 ben ik samen met mijn coach Danny Huijm aan de slag gegaan. 10 maanden lang at ik 3000 calorieën per dag verdeeld over 6 maaltijden, dat betekende dat ik mezelf vaak vol moest proppen. Zat ik vol, dan at ik toch door, want ik moest aankomen. Ik volgde een clean bulk waardoor ik van 14% naar 18% ben gestegen en ben ik 10 kilo aangekomen. Toen ging ik in voorbereiding voor mijn eerste bikini fitness wedstrijd die plaats vond op 1 oktober 2017. In totaal heb ik 4 wedstrijden gedaan en heb ik zelfs het NK behaald. Super trots op die prestatie. Wat ik mooi vind aan het proces dat ik heb doorstaan is dat ik fysiek ben gegroeid. Als ik naar mijn lichaam keek, was het geen kinderlichaam meer. Waar ik helemaal blij mee ben, is dat ik ook mentaal mega gegroeid ben. Waar ik voorheen kon zeuren om de kleinste dingen heb ik daar nu totaal geen last meer van. Ik kan alles weer positief omdraaien. Waar ik wel achter ben gekomen is dat ik enorm slecht tegen honger kan. Doordat ik ADD heb kan ik weleens overprikkeld raken en als je dan honger hebt gaat dat niet echt lekker samen.

transformatie, krachtraining voor vrouwen, spiermassa opbouwen

Balans

Nu ik geen wedstrijden meer doe heb ik geen coach meer, maar ben ik zelf aan de slag gegaan. Even geen strak voedingsschema meer aangezien ik dat 1,5 jaar lang heb gevolgd, maar ik ben opzoek gegaan naar de juiste balans. Niet meer obsessief bezig zijn met eten en trainen maar juist genieten van alles wat het leven biedt. Ik richt me nu vooral op dingen doen die mij gelukkig maken en waar ik me fijn bij voel. Ik vind het nog steeds heerlijk om te trainen maar als het een keer niet uitkomt of ik eet een keer veel te veel dan lig ik daar niet meer wakker van. Het is belangrijkste is dat je lekker in je vel zit en je geen dingen gaat verbieden.

Nu zelf coach

De afgelopen jaren heb ik zoveel kennis opgedaan en veel geleerd over voeding en training dat ik besloten heb om zelf een opleiding te gaan doen om mensen te kunnen begeleiden. Over een paar maanden ben ik helemaal klaar met de opleiding Bayesiaanse PT cursus van Menno Henselmans, zodat ik ook andere kan begeleiden. Wil jij samen met mij aan de slag gaan meld je dan nu hier aan en dan gaan wij samen aan het werk voor die dream body en healthy mind.